Doktora öğrencilerimizden Murat Açar'ın pazarlama ve büyük veri üzerine yaptığı çalışma çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı

Doktora Programı öğrencilerimizden Murat Açar, Prof. Dr. Ayşegül Toker danışmanlığında "Paylaşım  Ekonomisinde Algılanan Hizmet Kalitesi Modeli: Airbnb Örneği" (A Perceived Service Quality Model in the Sharing Economy: The Case of  Airbnb" başlıklı tezinde büyük verinin pazarlama alanında kullanılmasına ilişkin önemli sonuçlara ulaştı. Bu çalışma, paylaşım ekonomisinin en önemli örneklerinden biri olan Airbnb uygulaması hakkında, metinden kişilik analizi yapılan ilk çalışma olması özelliğini taşıyor.

Boğaziçi Üniversitesi personelinden Gizem Seher tarafından gerçekleştirilen röportajın tamamına ve çalışma hakkındaki detaylara buradan ulaşabilirsiniz.